Bilete Arad: Craciun Vienez - 13 dec '22, ora 19:00 - Filarmonica de Stat Arad

Arad: Craciun Vienez

Filarmonica de Stat Arad, Arad

marți, 13 decembrie '22, ora 19:00

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

Cu siguranță a devenit o tradiție pentru melomanii români să celebreze sărbătorile de iarnă pe ritmurile fermecătoare ale muzicii clasice vieneze. Îndrăgita orchestră Johann Strauss Ensemble, condusă de Russell McGregor, nu își va dezamăgi publicul nici în acest an și va reveni în țara noastră, cu un spectacol minunat!

Sub titulatura ”CRACIUN VIENEZ”, turneul carismaticilor muzicieni austrieci, va străbate numeroase orașe din țara noastră, întocmai ca îndrăgitul compozitor Johann Strauss, împreună cu a sa orchestră, în iarna anului 1847.

Turneul national incepe pe 12 decembrie la BRASOV la TEATRUL SICA ALEXANDRESCU , strabate apoi drumul pana la ARAD  unde in 13 decembrie putem asculta orchestra la  FILARMONICA DE STAT ARAD , in 14 decembrie CRACIUNUL VIENEZ ajunge  la TIMISOARA LA FILARMONICA BANATUL, pe 15 decembrie ajungem la CLUJ –NAPOCA la CINEMA FLORIN PIERSIC,  in 16 decembrie vom fi la SIBIU , unde gazda ne va fi TEATRUL ION BESOIU ,  in 17 decembrie poposim la TARGU –MURES la PALATUL CULTURII,  in 19 decembrie la RAMNICU VALCEA  la FILARMONICA ION DUMITRESCU, si terminam in 22 decembrie in BUCURESTI la SALA PALATULUI. Vom anunta in curand spectacolele din 20 si 21 decembrie

Programul concertului va cuprinde lucrări de muzică clasică ce aparțin celor mai mari compozitori ai tuturor timpurilor, iar celebrele valsuri vieneze, nelipsite din repertoriul abordat de Johann Strauss Ensemble, vor contura tabloul încântător al unei seri magice de iarnă.

Muzicienii din Johann Strauss Ensemble sunt încântați să revină într-un turneu de excepție, spunând că „de fiecare dată descoperim ceva nou în această țară frumoasă. Abia așteptăm să ne reîntoarcem și să mai trăim un capitol din viața orchestrei noastre împreună cu minunatul public român.”

Având în vedere faptul că spectacolele orchestrei Johann Strauss Ensemble, în România, se joacă de fiecare dată cu casa închisă, biletele au fost puse în vânzare din timp.

 

Informații generale:

Istoria orchestrei Johann Strauss Ensemble începe în anul 1985, când a fost  fondată de către membrii ai Bruckner Orchester din Linz. Grupul lucrează de atunci fără întrerupere la perfecționarea sunetului și stilului, adăugând piese noi și inovatoare repertoriului standard. Orchestra îi datorează o mare parte din evoluția profesională, violonistului și dirijorului Russell McGregor, care s-a alăturat ansamblului în 2004. Respectând tradiția concertelor Strauss din secolul XIX, acesta dirijează în stilul Stehgeiger, promovat de familia Strauss, un stil in care dirijorul este și solist.

McGregor s-a născut în Oxford, dar a crescut în Melbourne, Australia, unde la vârsta de 7 ani a început să studieze vioara. Din 1992 Russell locuiește în Viena, iar din 1997 este concertmaestru și dirijor al orchestrei Palatului Schöbrunn. Vioara la care cântă a fost fabricată în anul 1697 de către Carlo Giuseppe Testore, aceasta fiind “sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart.