Bilete Concert: Edvin Marton - Rock Symphony - 20 apr, ora 20:00 - Sala Palatului

Concert: Edvin Marton - Rock Symphony

Sala Palatului, București

joi, 20 aprilie, ora 20:00

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

Tenorul Alin Stoica și dirijorul Daniel Jinga sunt invitații speciali ai artistului.

Pe in 20 aprilie, de la ora 20:00, Edvin Marton revine în cadrul turneului mondial pe care il va începe în această lună, pe scena Sălii Palatului din București, cu cea mai apreciată producție muzicală a sa, intitulată Rock Symphony. Îi vor fi alături pe scenă tenorul Alin Stoica, dirijorul Daniel Jinga și Orchestra Metropolitană București

Artistul promite un show electrizant, completat cu numeroase surprize menite să încânte publicul încă de la primele acorduri. Conform etichetei originale, vioara la care cântă în prezent Edvin Marton a fost realizată în anul 1699 și a fost evaluată la 7 milioane de dolari.

Alături de Edvin Marton, Orchestra Metropolitană București va evolua sub bagheta dirijorului Daniel Jinga. Deschiderea acestuia față de proiecte muzicale inedite i-a adus, pe parcursul carierei, colaborări de succes cu artiști de notorietate precum:Gheorghe Zamfir, Angela Gheorghiu, Valentina Naforniță, Teodor Ilincăi, Felicia Filip, PHOENIX, IRIS, Smiley, Marius Moga, Vlad Miriță și nu numai.

Tenorul Alin Stoica, câștigător al prestigiosului premiu Luciano Pavarotti, este una dintre cele mai iubite voci ale Operei Naționale București. Artistul s-a născut în 1987 în București și a absolvit Conservatorul în anul 2011. A participat la numeroase concursuri și a câștigat, printre altele, marele premiu la Concursul Paul Constantinescu și premiul special al Radiodifuziunii Române la Competition Grand Prix de l'Opéra.

Prețioasa vioară Stradivarius Ex Auer, mânuită de Edvin Marton, le va oferi spectatorilor posibilitatea de a asculta interpretări inedite ale unor melodii rock legendare dar și cele mai frumoase compoziții ale artistului maghiar de origine ucraineană în concertul Rock Symphony.

 

 

INFO EDVIN MARTON:

Îmi place să fiu pe scenă. Cred că aceasta este misiunea mea, de aceea mă aflu pe această planetă, pentru a transpune publicul, prin muzica mea, într-un loc unde dragostea se unește cu virtuozitatea.”

Edvin Marton

Câștigător premiului Emmy pentru cea mai bună compoziție originală, Edvin Marton a cucerit audiența internațională după colaborarea sa inedită cu cei mai cunoscuți campioni mondiali si olimpici la patinaj artistic și după câștigarea concursului Eurovision în anul 2008. Edvin Marton declară în majoritatea interviurilor că destinul lui este acela de a-i face pe oameni fericiți prin muzica pe care o cântă.

A început să cânte la vârsta de 5 ani, pe când își dorea să impresioneze o fată la grădiniță, iar de atunci și până la primele concerte alături de marile orchestre simfonice nu a mai durat mult. A studiat la școli de renume, precum: Tchaikovsky Music School, Music Academy din Budapesta, Music Academy din Viena și Juilliard School of Music în New York. Deși este un mare iubitor al muzicii clasice, Edvin Marton a simțit că trebuie să adapteze compozițiile pe gustul noilor generații și chiar să compună piese pline de originalitate. Astfel, au rezultat numeroase proiecte de succes, construite pe baza unei fuziuni muzicale între clasic și contemporan, cucerind astfel, marile scene ale lumii.

 

 

Copii peste 7 ani platesc bilet intreg