Johann Strauss Ensemble - Best of Vienna - 12 decembrie ora 19:30

Johann Strauss Ensemble - Best of Vienna

Categorie :CONCERTE

Sala Palatului, Str. Campineanu Ion nr. 28

Johann Strauss Ensemble & Russell McGregor

Aduc strălucirea Crăciunului vienez în România

Turneul național al concertului ”Best of Vienna” debutează pe 12 decembrie la Sala Palatului

În luna decembrie, muzica clasică vieneză va răsuna mai plină farmec ca niciodată. Maestrul viorii,  Russell  McGregor, și orchestra austriacă Johann Strauss Ensemble revin pe scenele din România, în cadrul unui amplu turneu național al concertului de Crăciun, ”Best of Vienna”.

Operetele, valsurile și polcile dinastiei Strauss, care încântă și astăzi milioane de iubitori ai frumosului muzical din întreaga lume, vor delecta publicul român pe 12 decembrie, la Sala Palatului din capitală, precum și în marile orașe ale țării, într-un turneu de excepție.     

Recunoscuți pe plan internațional pentru virtuozitatea și măiestria lor, câștigând deopotrivă admirația publicului și a criticilor, ansamblul de muzicieni Johann Strauss Ensemble, sub conducerea dirijorului Russell McGregor,  va "picta" atmosfera feerică a tabloului de sărbătoare tipic vienez prin interpretări debordante, pline de rafinament și energie, presărate cu momente fine de amuzament.     

Strălucirea și fastul Vienei, îmbrăcate într-un decor desprins parcă din basmele cu brazi fastuoși, castele cu sclipiri aurii si fulgi de zăpadă învăluite de celebrele valsuri vieneze, colinde și cântece de iarnă vor aduce un plus de valoare  capodoperelor din secolele precedente. Anul acesta, noua producție scenică a faimoșilor muzicieni a fost personalizată de către directorul artistic Erich Buchman, întocmai pentru a satisface așteptările publicului.  

Istoria orchestrei Johann Strauss Ensemble începe în anul 1985, când a fost  fondată de către membri ai Bruckner Orchester din Linz. Grupul lucrează de atunci fără întrerupere la perfecționarea sunetului și stilului, adăugând piese noi și inovatoare repertoriului standard. Orchestra îi datorează o mare parte din evoluția profesională violonistului și dirijorului Russell McGregor, care s-a alăturat ansamblului în 2004. Respectând tradiția concertelor Strauss din secolul XIX, acesta dirijează în stilul Stehgeiger, adică din poziția de solist.

McGregor, născut în orașul Oxford din Anglia, a crescut în Melbourne, Australia, unde la vârsta de 7 ani a început să studieze vioara. Din 1992 Russell locuiește în Viena, iar din 1997 este concertmaestru și dirijor al orchestrei Palatului Schöbrunn. Vioara la care cântă a fost fabricată în anul 1697 de către Carlo Giuseppe Testore, aceasta fiind “sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart.

1Alege reprezentaţia :


2Alege locurile :


Mod selecţie locuri:

;